IWC Schaffhausen, çığır açan yeniliği patentli Ceralume teknolojisini gururla tanıttı. IWC’nin XPL deneysel mühendislik departmanı tarafından geliştirilen bu benzersiz süreç, dünyanın ilk tamamen aydınlatmalı seramik saat kasasının yaratılmasına yol açtı. Teknoloji, seramik tozu ile ışık enerjisini depolayan bir malzeme olan yüksek kaliteli Super-LumiNova parlak kaplama pigmentlerinin titiz bir karışımını içeriyor. Zorlu karanlık oda testlerinde Ceralume parlak porselen teknolojisi, 24 saatten fazla canlı mavi ışık yayarak dayanıklılığını kanıtladı.
Hafifliği, aşırı sertliği ve çizilmeye karşı yüksek direnciyle bilinen seramik, dünyanın ilk siyah zirkonyum oksit seramik kasalı saatini piyasaya sürdüğü 1986 yılından bu yana IWC için kritik bir odak noktası oldu. Markanın seramik yenilikleri, kahverengi silisyum nitrür seramik kasalar ve bilinen en kompleks maddelerden biri olan siyah bor karbür seramik kasalarla devam etti. TOP GUN seramik saatlerinin başarısının ardından IWC, şimdi de patent bekleyen, yüksek düzeyde mühendislik gerektiren bir üretim süreci kullanılarak üretilen parlak seramik malzeme olan Ceralume teknolojisiyle sınırları zorluyor.
“İlk tam aydınlatmalı seramik kasa çerçevesiyle, seramik saatlerde öncü ve yenilikçi rolümüzün altını çiziyoruz. Ceralume’un gelişimi birkaç yıl sürdü. Asıl zorluk, son derece yüksek tanecik bütünlüğüne sahip bir kasa üretmek ve sıkı kalitemizi karşılamaktı. standartlar” diye açıklıyor IWC Schaffhausen Araştırma ve Yenilik Başkanı Dr. Lorenz Brunner.
Bu göz alıcı ışık efekti, yüksek kaliteli Super-LumiNova parlak kaplama pigmentlerinin seramik hammaddesine karıştırılmasıyla elde ediliyor. İsviçreli teknoloji şirketi RC Tritec tarafından üretilen Super-LumiNova, fotovoltaik hücre gibi davranan yüksek teknoloji ürünü bir seramik bileşiğidir. Malzeme, ışık enerjisini güneş ışığından veya yapay ışıktan emer ve onu görünür ışık olarak tekrar yaymadan önce geçici olarak depolar. Bu döngü, malzemenin eskimesine veya ışık depolama kapasitesinin azalmasına neden olmadan sınırsız sayıda tekrarlanabilir. Ceralume kasası karanlık oda testlerinde 24 saatten fazla parlak mavi renkte parladı.
Yüksek düzeyde mühendislik gerektiren bir süreç Ceralume teknolojisini oluşturur.
Geleneksel beyaz seramikler, zirkonyum oksidin diğer metal oksitlerle karıştırılmasıyla yapılır. Bu tozlar “boşluklar” olarak adlandırılan şekilde şekillendirilir, nihai duruma yakın bir geometriye göre işlenir ve ardından yüksek sıcaklıklarda bir fırında sinterlenir. Beyaz seramiğin karanlıkta parlamasını sağlamak için hammadde karışımına Super-LumiNova parlak kaplama pigmentleri eklenir. Ceralume teknolojisini geliştirmedeki ana zorluklardan biri, parçacık birikimini önlemek için ham maddelerin farklı parçacık boyutlarına rağmen mümkün olan en düzgün karışımı elde etmekti. Bunu başarmak için IWC mühendisleri, kullanılan ham maddelere göre uyarlanması gereken özel bir bilyalı öğütme sürecine geri döndü. Ek olarak, sinterlenmiş seramik gövdenin sinterleme prosesi ve öğütme parametrelerinin de parlak seramiklerin ihtiyaçlarına göre özel olarak uyarlanması gerekiyordu.
Tamamen ışıklı ilk seramik konsept saat
IWC’nin XPL deneysel mühendislik departmanı, ilk kez tamamen parlak seramik konseptli bir saat yaratmak için yeni Ceralume parlak seramik teknolojisini kullanıyor. Pilot’s Watch Chronograph 41 tasarım özelliklerini temel alan bu konsept imitasyon saat, Ceralume ışıklı seramik kasanın yanı sıra beyaz ışıklı kadran ve beyaz ışıklı kauçuk kayışla da donatılıyor. Kadran ve kayış Super-LumiNova parlak kaplamayla kaplanmıştır. Kadranın pirinç tabanına Super-LumiNova solüsyonu püskürtülüyor ve ardından parlak kaplama üzerine baskı yapılıyor. Beyaz kauçuk kayış enjeksiyon kalıplamadan yapılmıştır ve Super-LumiNova parlak kaplama pigmentlerine sahiptir.
IWC Schaffhausen tarafından geliştirilen Ceralume parlak seramik teknolojisi patentlidir ve saat geliştirme ve yeni sürümler için temel teknoloji haline gelecektir.